Nyheter

Informasjon før baneåpning

Av: Elisa  |  Publisert: 16. mai 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Velkommen til en ny sesong på Miklagard. Under følger en liten statusrapport.

Greener
Forblir på 4.5mm som forrige uke. Vi fokuserer mer på å kutte nå som de vokser godt med de økte temperaturene. Vi har vi også sådd alle greener i slutten av forrige uke. Først og fremst for å fylle ut sykdomsarr vi har fra i fjor høst og for det andre for å introdusere nye planter i greenene da dette er god agronomisk praksis.

Teesteder
Alle teesteder ble sådd 4. og 5. april. Vi begynner å se det spire nå og forhåpentligvis med godt vedlikehold og litt flaks vil vi se store forbedringer i de neste 10-14 dagene. Vil vi være litt kreative med våre tee plasseringer for å holde slitasje til front og/eller baksiden av tee til vi har tilstrekkelig med gress.

Fairways og aproaches
De kommer sakte til liv. Vi ser en forskjell fra dag til dag, men forskjellen er smertefullt treg. Aproachene har blitt sådd denne uken. Vi har holdt av to morgener neste uke - den 23. og 24. Disse vil bli brukt til å så eventuelle fairwayområder som viser liten eller ingen tegn til vekst.

Hvorfor?
Jeg har ikke noe klart svar på hvorfor fairwayene og tees inkludert rough har fått juling i vinter. Det er i utgangspunktet en kombinasjon av langvarig isdekke og kalde temperaturer. De beste teestedene vi har er på hull 19. 2 uker siden hadde de fortsatt snø på seg. Tee på hull 8 var de første som kom til syne under snøen og de er 99% døde. Som jeg nevnte tidligere er det ikke utelukkende isen da hadde teestedene på hull 19 også vært døde. Vi hadde en enormt kald periode like før påske med -14, 3 netter på rad. Det meste av banen var snøfri på det tidspunktet og utviklingen av banen gikk baklengs etter denne perioden. Vi vil fortsette å jobbe med disse områdene til du og team Miklagard er fornøyd med resultatene. Vi åpner den 18. som ikke er tidlig etter kalenderen, men det er tidlig for banen etter vinteren den har vært gjennom.

Vi håper uansett at alle får en fin runde når den tid kommer også må vi bare ta tiden til hjelp når det gjelder vekst. Du som golfer hjelper banen veldig hvis alle gjør små grep som å reparere nedslagsmerker og legge tilbake divots. Husk å pakke greengaffelen. wink
Puttinggreenen vil åpne ila neste uke,

Nyt golfen!

Duncan og Team Miklagard