Nyheter

Banestatus 10.08.2022

Av: Elisa  |  Publisert: 10. august 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Håper dere alle har hatt en fin sommer og forhåpentligvis kan vi avslutte sesongen med godt golfvær og en travel golfbane.

Som normalt for denne tiden av året er arbeidet på banen nesten rutinemessig. Alle overflater kuttes regelmessig og gjødsles/vannes ved behov.

Vi har endelig mottatt vår nye graver og har ferdigstilt den nye teen på hull 16. Vi har begynt arbeid på hull 5 tee 3 og vil fortsette når vi har en mulighet til det. For det meste utføres denne typen jobb på ettermiddagen da alle enten klipper eller raker om morgenen slik at vi kan fullføre disse oppgavene før du som golfspiller tar oss igjen.

Arbeid som pågår er stort sett rutinearbeid som nevnt ovenfor, ferdigstillelse av ny tee på hull 5 og deretter går vi over på treningsbunkeren utenfor klubbhuset.

Baneforholdene forbedres nesten daglig, greener har rullet konsekvent på 10-10,5 på stimpen uten at vi trenger å presse dem for å oppnå hastighet. Fairway på hull 1 klippes nå på 13 mm og har generelt god gressdekning. 18. fairway klippes fortsatt på 19 mm med en rotorklipper og vil sannsynligvis fortsette å klippes på denne måten i ytterligere 2-3 uker. 18. fairway har blitt fullstendig sådd igjen i løpet av uke 31. Vi vil se resultatene av dette begynne å vise seg denne uken.

Så en oppfordring til alle medlemmer og gjester; personalet mitt har vært ganske motløs over å se mangelen på omsorg for golfbanen vår. Vi bruker 2-4 menn 5 timer hver for å rake bunkerne. Vi avslutter vanligvis ved lunsjtid 10:30 og innen 14:00 ser det ut til at vi ikke har rørt bunkerne på grunn av mengden fotspor. Vi vil også rette en pekepinn til dere som leier golfbilene våre. Vi ser dessverre at mange parkerer praktisk talt på utslagssteder og greener og ikke følger skiltene eller tauene. Tauene og skiltene er ute som en beskyttelse for disse områdene da konstant kjøring på slitte områder vil resulterer bare i at området ikke kan gro og produsere gress igjen.

Grass Cutting heights:
Greens 3.5mm
Fairways 13mm
Tees and approaches 10mm
Rough 50mm