Nyheter

Banestatus 23.juni

Kjære medlem

Selv om vi har fått gjennomført mye arbeid den siste tiden, gjenstår det fortsatt arbeider i forbindelse med baneombyggingen. Noen nye veier (på hull 12 og 18) er noe av arbeidet som gjenstår, og i tillegg gjenstår nytt treningsanlegg. Planen var å legge kunstgressgreenen utenfor klubbhuset i tidlig juni, men igjen satt Covid 19 en stopper for oss. Når arbeiderne som skulle legge greenen endelig fikk tillatelse til innreise, var det ikke mulig før ferien. Det er derfor planlagt til august 2021. Treningsfeltet bak driving rangen er sprøytet og skal nå klippes, pløyes og resås. I løpet av høsten håper vi at det er etablert nytt gress slik at greener kan legges i høst eller tidlig neste år.

Når det gjelder banen så må vi konstatere at vi ikke er fornøyd med utviklingen. Selv om vi har mange bra greener og spilleoverflatene er relativt gode, så er vi ikke fornøyd med helheten. Mye spill og få greenkeepere gjør det ikke lettere, men vi tar nå grep for å rette på forholdene. 3 nye erfarne banemenn lander i Norge den 23 juni, de settes i arbeidet umiddelbart (etter karantene) og vil hjelpe på situasjonen.

Her er planen de neste 10-14 dagene.

Greener

1. Vi har laget et program for å få tilbake greenene til topp standard. Dette innebærer resåing, plugging av områder, og utskifting av gress der det er nødvendig.

2. Områdene som greengresset blir tatt fra er gresstee på range. Dette er «krypvein» og er derfor det vi trenger for å fikse skadene. Spesielt er det green 6 og 7 vi har slitt med.

3. Dette betyr at gresstee blir sådd opp igjen så fort gresset er fjernet. Det medfører at det ikke vil bli gresstee på ca 4-5 uker, men vi mener dette er en riktig beslutning i dagens situasjon.

4. Alle greener blir vertikalskjert, dresset og bladgjødslet for å bidra til rask vekst.

Teer

1. Alle teer blir resådd og dresset.

2. Det samme gjelder alle områder rundt teer slik at det skal tåle slitasjen bedre

3. Taugjerder vil bli satt opp der slitasjen er størst.

Fairwayer

1. Alle fairwayer skal nå resås for å styrke veksten

2. Deretter skal alle fairwayer dresses relativt tungt for å beskytte veksten av det nye gresset som er sådd.

I områdene utenfor selve spillefeltet vil vi klippe nytt mønster på noen hull, og rough vil bli tatt vekk andre steder. Spesielt gjelder det området mellom hull 6 og 11 som skaper en del leting. Bunkerne vil bli sjekket og justert slik at det om kort tid skal være lik mengde sand i alle bunkere. Veier skal kontinuerlig skrapes og vedlikeholdes slik at helhetsinntrykket blir så bra som mulig. Den høye rougen vil bli sprøytet for ugress og kløver igjen, noe som på sikt vil gjøre den veldig mye bedre.

Hvordan kan så våre medlemmer bidra? Ta mange nedslagsmerker, legg tilbake divots eller fyll på sand på fairwayer, tenk på hvor du kjører bil, hvor du parkerer og respekter taugjerder på banen. Da bidrar du til at kvalitetshevingen går så fort som mulig.

Skulle dere ha spørsmål eller kommentarer så er det bare å ta kontakt. Vi er alltid tilgjengelig på e-post eller telefon.

Med vennlig hilsen

Miklagard Golf

Tore Waagø

Daglig leder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email