Nyheter

Viktig informasjon fra Miklagard Golf 13 april

2020 sesongen ser ut til å bli spesiell på grunn av Korona viruset, men det ser ut til at golfbransjen delvis kan åpne, og at vi kan holde et tilbud til medlemmer og gjester. Turneringer ser verre ut, selv om vi jobber med ulike løsninger der også. Det vi kan fastslå er at vi fortsatt må være meget påpasselige med å følge smittevernregler fra myndighetene. Golfbaner vil bli stengt hvis ikke de strenge reglene blir fulgt.

Her følger viktig informasjon i forbindelse med at sesongstart nærmer seg.

Baneåpning

Banen ser veldig bra ut og vi har foretatt første klipping av fairwayer og greener. Etter påske vil vi fortsette arbeidet med veier og andre områder på banen slik at vi er klare så snart som mulig.

Vi har satt baneåpning til Lørdag 25 april klokken 09.00. I første omgang er det de 12 gamle hullene som er klare, og vi åpner med samme løsning som i fjor, 2X9 hull. Banestrekningen vil bli (med gamle hull tall) hull 2, hull 3, hull 4, hull 5, hull 13, hull 14, hull 6, hull 7, hull 8. Husk å bestille starttid to ganger ved spill. Golfbox vil åpne booking mandag 20 april klokken 12.00.

Pr i dag er det hverken lov med utleie av bil eller tralle, så spillerne må ha med egen tralle for spill på banen. Det vil bli åpnet for gjester og prisene vil den første tiden være:

 • Greenfee – kr 550
 • Gjest av Basis medlem – kr 400
 • Gjest av Total medlem – kr 300

Greenfee MÅ betales via QR koder som blir satt opp utenfor golfshopen og i hallen i klubbhuset. Det gjøres enkelt via din telefon ved å scanne QR koden som gjelder for din gjest. Da vil du bli sendt videre til VIPPS som utfører betalingen.

På selve banen vil det også være noen spesielle regler for spill. Vi oppfordrer alle til å lese regler for spill under Koronakrisen laget av NGF tidligere i år. De finner man på www.golfforbundet.no. Vi nevner de viktigste reglene.

 • Flagget skal alltid stå i ved putting. Det vil bli satt ned en ekstra kopp slik at man kan plukke opp ballen uten å måtte berøre stangen.
 • Det vil ikke være raker i bunkere eller noen åpne søppelbøtter. Spillerne må derfor legge ballen ut av eventuelle fotspor i bunkerne og ta meg egen søppel hjem.
 • Husk å ikke plukke opp andres ball eller å låne utstyr.
 • Man skal ikke samles i grupper på mer enn 5 personer. Husk derfor å holde avstand til gruppen foran.

Driving Range

Systemet på Driving Rangen fungerer bra og vi ser at reglene overholdes av våre medlemmer. Det er veldig bra. Systemet med betaling av baller via Eezee pay har også fungert selv om noen har opplevd problemer. Er du en av de som har opplevd problemer så ta direkte kontakt med Elisa på elisa@miklagardgolf.no så kan hun hjelpe.

Vi vil etter hvert utvide antall plasser noe, og ta vekk tidsbestilling på range. Reglene som er satt med tanke på hygiene og avstand blir fulgt, og da mener vi det er forsvarlig. Vi vil imidlertid fortsatt påse at det ikke er for mange på rangen samtidig, og det er alltid en av de ansatte som bestemmer hvor mange som kan slå til enhver tid.

I uke 16 vil vi starte installasjon av robotklippere og robotplukkere. De skal plukke baller automatisk, levere dem til basestasjonen og samtidig sørge for at rangen til enhver tid er klippet. Systemet skal være ferdig installert i uke 19.

Golfshop og Restaurant

Golfshopen vil åpne den 25 april klokken 09.00. Også her vil det være strenge restriksjoner. Det vil maks være lov med 4 stk i shopen samtidig, og det må overholdes for at vi skal få åpne butikken. Vi ber derfor om at greenfee betales via QR kode som tidligere beskrevet.

Restaurant vil ikke åpne i første omgang. Det er pr i dag ikke lov. Vi vil ha snacks, mineralvann, baguetter etc i shopen, og også i to «vareautomater» som vil stå på rangen. Vi kommer tilbake med informasjon om restauranten og når den eventuelt vil kunne åpne. I første omgang vil den uansett være stengt til 15 juni.

De nye hullene

De nye hullene utvikler seg som planlagt. Teer og greener ser veldig bra ut, og fairwayer har begynt å vokse. Banegutta er ute og reparerer skader etter vinteren, og skal også lage veier og ordne setninger i vanningsanlegget og dreneringer. I utgangspunktet er dette en jobb vår entreprenør skal utføre men pr i dag kommer ikke de inn i Norge.

Som tidligere nevnt er vår største utfordring bunkere. Her skal det legges et lag med «liners» i bunn og så ny sand i bunkerne. Før dette kan gjøres må alle bunkerne «finshapes» med gravemaskin.

Allerede nå må vi fastslå at det kan by på problemer å ordne dette i 2020. Så langt har det ikke vært mulig å få tilkjørt utstyr, og mannskap har heller ikke hatt muligheten av å komme inn til Norge. Vi jobber videre med saken, men akkurat denne jobben må gjøres av en profesjonell golfbanebygger. Det er veldig få som kan utføre dette i Norge.

Trening og kølletilpassing

Proene har nå fått lov å drive trening med en del begrensninger. Det betyr at vi vil åpne for trening fra og med 15 april. Nico, Ståle og Emilie har lagt ut sine programmer og det er nå mulig å bestille timer eller ulike kort. Skulle dere ha noen spørsmål til trening og tilbudene i år, ta kontakt med sportssjef Andreas Thorp på andreas@miklagardgolf.no

Når det gjelder kølletilpassing vil det også åpne den 15 april. Her vil det også være strenge smittevernregler som må overholdes. Følgende regler blir derfor innført.

 • Alle bookinger må skje til tom@miklagardgolf.no, «dropp inn» er ikke mulig.
 • Det vil bli maks to bookinger pr dag, en før lunsj og en etter lunsj
 • Alle som skal utføre en fitting vil måtte ha på golfhanske og en tynn plasthanske på den andre hånden
 • Tom vil utføre kølletilpasninger med hansker.
 • Etter hver time vil ALLE køller som er brukt desinfiseres.
 • Vi ber om at man ikke tar på køller som ikke skal brukes på kølletilpassningen.

I første omgang vil vi benytte det gamle svingstudioet til kølletilpassing. Vi vil flytte til det nye svingstudioet så snart som mulig, men vi venter fortsatt på legging av kunstgress der. Det har blitt forsinket på grunn av at deler av arbeidsstyrken som skulle gjøre det dessverre har blitt smittet av Korona viruset.

Årsmøte og generalforsamling 2020

På grunn av koronaviruset ble årsmøtet og generalforsamling utsatt på ubestemt tid. Vi har nå sett på løsninger for å få gjennomført møtene og tror det er mulig i slutten av April. Møtene blir i såfall gjennomført digitalt og vi kommer tilbake med informasjon om hvordan dette skal gjøres rett over påske. 

Vi håper at alle medlemmer holder friske gjennom de vanskelige tidene vi er i og at vi snart ser dere på Miklagard.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email