Nyheter

Informasjon om baneombygging 2019

Her vil du finne informasjon om Miklagards endringsarbeid i 2019 – kontakt gjerne Tore Waagø hvis du har spørsmål i den anledning. Vi håper du opplever dette som en spennende fornyelse og utvikling av Miklagard Golf. Vi er overbevist om at vi møter fremtiden med et fantastisk medlemsprodukt.

Video av ombyggingen

Torsdag 12.september

Viktig informasjon fra administrasjonen.

Ombyggingen er nå i all hovedsak ferdig for i år, og her kommer en statusrapport fra administrasjonen

Denne høsten har vært meget spesiell værmessig, og vi kan ikke legge skjul på at det har påvirket baneombyggingen. Det har kommet mye nedbør, ofte veldig intenst, og det har skadet hullene som bygges om. Her er en statusrapport hull for hull.

Hull 12
Har greid seg uten store skader. Gresset var godt etablert denne sommeren, og det klippes regelmessig. Noe arbeid gjenstår.

Hull 15
Har greid seg uten store skader. Gresset var godt etablert denne sommeren og det klippes regelmessig.
Det er en liten skade ved teene som blir rettet opp denne høsten. Vi har også litt dårlig gressetablering i bakkant greenen (i roughen) som rettes opp til våren.

Hull 17
Green og tee bokser har greid seg bra gjennom høsten, men vi har fått flomskader på fairway. Dette skyldes vann som har kommet fra vår nabo og rent over hullet. Vi har nå fått stoppet dette og reparasjon av fairwayen vil skje neste vår.

Hull 9
Green og teebokser har greid seg bra gjennom sommer og høst. Vi har noen skader på venstre side av greenen men det skal være en grei jobb og ordne til våren. God etablering på fairway og bekk og steinmur har holdt godt unna all nedbøren.

Hull 1
Hullet har fått noen små skader på fairway, ellers har det greid seg bra. Green er godt etablert og det vokser som det skal. Ser ikke ut som det er mye arbeid som gjenstår der neste vår.

Hull 18
Hull 18 har vært problemhullet så langt. Etter første såing har det regnet bort tre ganger, og vi har måttet gjøre mye ekstraarbeid på hullet. For øyeblikket har vi duklagt fairway´n for å stoppe vannet som skaper problemer i forbindelse med såingen. Green og teebokser er heldigvis etablert, og kommet lenger i utviklingen. Vi antar at hullet er sterkt nok til å ta av duker om få dager.

Ny puttinggreen
Denne er sådd og etableringen er godt i gang. Ingen særlige skader på grunn av været.

Hva slags jobb skal gjøres
neste år.

Selv om hullene nå er ferdig shapet så er vi ikke helt klare. Neste vår (så fort det lar seg gjøre) så skal bunkere fylles opp, og alle områdene rundt bunkere skal
ordnes. I tillegg skal alle veier på banen fikses, og settes tilbake til den standard vi hadde før ombyggingen. Dette er en omfattende jobb, og vi håper på
en «snill» vinter slik at vi kan komme i gang så fort som mulig.

I tillegg til dette jobber nå banemannskapet med planer på hvordan banen skal bli best mulig neste vår. Vi kommer i løpet av kort tid til å stenge av områder rundt teer etc for å skape best mulig etablering av nysådd gress denne høsten. Vi ber medlemmene respektere dette, samt være veldig påpasselige med å legge tilbake torv og ta nedslagsmerker i høst. Det skaper et godt grunnlag for god bane i 2020.

Når vil de nye hullene åpne for spill i 2020

Det er selvfølgelig alt for tidlig å si noe om, og kommer an på vinteren og hvordan den behandler oss. Vårt mål er å åpne så tidlig som mulig.. Alle greener og tee
bokser vil nok være klare.

Vi vil holde dere oppdatert om utviklingen gjennom vinteren.

Det som er helt sikkert er at banen vil kun være åpen for medlemmer, medlemmers gjester og partnere i starten av neste sesong også. Når vi slipper på greenfeespill er på nåværende tidspunkt usikkert.

Informasjonsmøte

For å holde dere informert om utviklingen og planene fremover vil vi avholde et informasjonsmøte i midten av oktober. Her vil vi informere om utviklingen på de
nye hullene og fortelle litt om planene for klubben fremover. Det er mye som skjer på alle plan, og vi håper at så mange som mulig kan delta. Vi kommer
tilbake med dato ganske snart.

Medlemskap 2020

Høstens viktigste oppgave blir å verve nye medlemmer. Medlemskapene for 2020 blir sluppet ganske snart, og vi har som mål og få tilbake mange av de medlemmene som forlot oss i 2018. Fordelene med å melde seg inn før årsskiftet er at man slipper en innmeldingsavgift på kr 10.000 som innføres fra 1.januar 2020.

Styret i Miklagard Golfklubb har også satt et tak på 1000 «passion» golfere i klubben. Dette gjøres for å sikre spilletid og tilgjengelighet for medlemmene. Når
hotellet åpner så antar vi at de vil ta noe spilletid, og det er viktig for oss at Miklagard beholder statusen som en bane som prioriterer sine medlemmer. Det
betyr at det ikke er alt for mange ledige medlemskap igjen i klubben.

Frem mot slutten av sesongen tilbyr vi medlemskap for 2020 med fritt spill ut 2019. Hvis det nye medlemmet blir vervet av et eksisterende medlem gir vi også kr 1000 i vervepremie som tas av på kontingenten i 2020.

Ta kontakt med administrasjonen for å få eventuelle innmeldingsskjemaer.

Til slutt vil vi ønske dere en fortsatt god 2019-sesong.

Med vennlig hilsen
Miklagard Golf

Tore Waagø
Daglig leder

Les mer

Fredag 9.august

“Dom nya hullen som är sådda gror in väldigt fint. Vi har redan börjat att klippa de greener som blev sådda först. Vi räknar med att de flesta greener kommer klippas inom 2 uker. Projektet går nu in i sin sista fas då dom håller på att färdigställa hull 18.

Det kommer att köras in ca 5000 kbm material till den sista biten av rangen till uka.Det betyder att rangen kommer att vara klar i längd men att vi måste fortsätta att fylla material längs den väg som går upp mot gamla green 9. Men om vädret är med oss kommer vi att öppna rangen vid lunch den 16 augusti.”

Vi presiserer at i 2019 vil rangen kun åpen for medlemmer, partnere og deres gjester.

Klikk HER for video og bilder av range og nye hull. Du finner også relevante videoer og bilder på vår Facebookside

Les mer

Fredag 28.juni

Ikke lenge før “grønnfargen” dominerer igjen. Siste range-green blir lagt i dag. Dette blir bra! Kom innom for en titt!

Les mer

Fredag 21.juni

Rangen tar form. I uke 25 og 26 legges kunstgress på rangens greener. Med kurante værforhold fremover vil rangen stå klar rundt 1.august. Blir stor stas med ny range.

Les mer

Fredag 31.mai

Vi gjorde store fremskritt på baneombyggingsprosjektet i april måned, og hadde greid å ta inn noe av forsinkelsen. Dessverre ble vi satt tilbake forrige uke med all nedbør, og vi håper at vi er heldigere de nærmeste ukene.

På banen er hull 15 ferdig sandcappet og greenen er klar for vekstmasse. Etter dette er gjort vil siste finish på vanningsanlegget bli gjort, og deretter er hullet klart for såing. Vi regner med å så dette innen 7-10 dager. Hull 12 og 17 har også kommet langt, og de samme oppgavene vil bli gjort der før det blir sådd. Alle disse hullene er klare i løpet av noen uker.

Hull 1 er neste hull som blir klargjort. Litt mer jobb gjenstår her, og for øyeblikket legges det ned vanningsanlegg. Vi har også igjen noe arbeid på bunkere, teer og green før dette hullet er klart for sandcapping.

Hull 9 og 18 nærmer seg, men er enda ikke helt klart med grovplanering. Her skal det også legges en bekk over hull 18 og langs green på hull 9, og en steinmur langs greenene skal lages. Planen er å jobbe videre så fort som mulig og at alt skal være ferdigstilt til 30 juli 2019.

Hovedprioritet nå er imidlertid driving rangen. Vi jobber med de siste finjusteringer av greenene og allerede denne uken blir første last med kunstgress sendt fra Nederland. I løpet av neste uke skal alt kunstgress sendes og to lag fra Unisport AB står klare til å legge dette. Totalt kommer det 55 store ruller med kunstgress og det er en omfattende jobb å få til dette raskt of effektivt. Så fort kunstgresset er lagt vil det vanlige gresset bli sådd og systemet for ballmaskiner etc vil bli installert. Alt dette er planlagt til siste uke i juni. Hvis alt da går etter planen vil rangen være klar i slutten av juli eller helt i begynnelsen av august.

Overbygget går også fremover og dere vil snart se konturene av det. Vi jobber nå med garasjen for golfbiler og med svingstudioet. Det er fortsatt noen ukers arbeid igjen, men det er klart i god tid før rangen åpner.

Vi kan selvfølgelig fortsatt oppleve forsinkelser i prosjektet, men vi håper og tror at vi slipper det fremover og at Driving Rangen kan åpne som planlagt.

Les mer

Torsdag 18.april

Drivingrangen

Arbeidet pågår for fullt på Driving Rangen gjennom påsken og vi har nå full arbeidsstyrke på plass.

Vi har bestemt oss for å bygge overbygg og svingstudio samtidig som vi bygger rangen og det arbeidet vil påbegynnes rett over påske. I førsteomgang skal det støpes platting til overbygget. Vi håper at hele rangen er «shapet» og sandlagt i løpet av noen uker slik at alle kan se hvordan den kommer til å se ut.

Så fort dette er klart vil kunstgressleverandøren komme inn med dobbelt mannskap for å legge kunstgresset.

Vi holder dere løpende oppdatert om utviklingen.

Driving Range på Ullensaker GK

På grunn av forsinkelsen på vår egen range har vi inngått avtale med Ullensaker GK om gratis bruk av range der for alle våre fullt betalende medlemmer.

Ballene er gratis så lenge dere benytter Eezee Pay Appen som vi også bruker på vår range og som er brukt til delbetaling av kontingenten i 2019. Denne må benyttes for å få gratis baller. Vi har fått beskjed om at systemet er satt opp og klart så det skal være mulig å slå baller allerede i påsken for de som ønsker det.

 

Midlertidig range på Miklagard

Vi har bestemt oss for å lage en midlertidig range som kan brukes til oppvarming og kortere slag på Miklagard. Planen er at denne skal brukes frem til vi åpner den nye rangen.

Rangen vil bli liggende på de to hullene bak den gamle driving rangen og vi vil gjøre den ferdig på dugnaden den 27 april. Rangen vil bli ca 130-140 meter lang og det vil bli lagt ned matter og kunstgress slik at det blir gode utslagssteder. Som deres skjønner vil det bli begrenset hvilke køller man kan slå men det er en god løsning for oppvarming etc.

Ballene til denne rangen er gratis for alle medlemmer. Ballene hentes i shopen i bøtter som man tar med seg opp. Vi samler sammen ballene vær kveld og gjør dem klare til dagen etter.

I tillegg har vi kjøpt inn tre stk nett som proene våre kan bruke til protimer. Det betyr at vi kan kjøre protimer som vanlig før vår nye range åpner. Vi håper at disse nettene ankommer Miklagard rett over påske.

Les mer

Fredag 7.desember

Banearbeid

Arbeidet med Miklagards fornyelse skrider frem, og for hver dag ser vi bedre konturene av en fantastisk bane – og anleggsendring. Med klubbhuset som midtpunkt får du en “pitch” til treningsområder, treningsgreen og utslag H1, og en “chip” til vår nye range. Stikkordene er kvalitet, kompakt, effektivt og miljøfremmende.

Vi har forsikret våre medlemmer at Miklagard tilbyr en handicaptellende bane i 2019, og alle skal ha mottatt et brev fra daglig leder som omhandler dine “ekstraordinære” medlemsfordeler i 2019. Hvis du ikke har mottatt dette brevet – gi beskjed pr. mail til Tore Waagø.

Les mer

Tirsdag 20.november

H18 og range etter planen

Ref. info av 31.okt – rapporten fikk vi tilbake fra geologene 20.november, og den var positiv relatert til planene vi har for hull 18 og drivingrangen. Dette betyr at arbeidet nå går videre etter planen, og at vi ikke vil oppleve forsinkelser på disse områdene. Nå starter arbeidet med å klargjøre for innkjøring av masse, og deretter grovplanere treningsfeltet. Det vil bli jobbet på dette området så lenge som mulig, og faktisk ser vi for oss å ha aktivitet her hele vinteren.

Vi vil oppdatere med endelige tegninger så fort det er klart.


Tirsdag 30.oktober

Oppdatering om baneutbygging

Baneutbyggingen går stort sett etter planen og en del er gjort siden forrige nyhetsbrev.

Entreprenøren jobber iherdig på hull 1, 12, 15 og 17 for øyeblikket. Alle hullene begynner å ta form og noen er ferdig grov shapet. Andre hull har igjen litt jobb før vi ser konturene av hullet, og greenområdet slik det er tenkt. Etter en befaring i morges må vi si at det ser spennende ut og hullene vil skape mye dramatikk. Planen nå er å fullføre all shaping før jul, og også legge ned stamledninger for nytt vanningsanlegg og dreneringsrør for å ta unna vannet. Alt blir vi ikke ferdig med, men er vi heldige med været kommer vi et godt stykke på denne siden av nyttår. Så fort været tillater det etter vinteren vil vi starte arbeidet med finplanering av hullene, legge ned resterende vanningsanlegg, og «sand cappe» alle fairwayer med 20 cm sand. Dere vil se enorme hauger med sand og grus her i løpet av vinteren og det skal brukes til nettopp dette. Når dette er utført går jobben videre til å fin shape greener og greenområder, lage bunkere og sørge for at alt er i orden med vannavrenning etc. Planen er at alt byggearbeid skal ferdigstilles til 30 juni 2019. Bilde av hull 12 og 15 er vedlagt.

På hull 9, 18 og driving rangen har vi støtt på utfordringer. På grunn av vår grunn med mye blåleire og kvikkleire så har vi fått en stopp i arbeidet der på grunn av at vi må ha en geologisk undersøkelse som ivaretar sikkerheten. Tilbakemeldingene er at de tror vi kan få bygge som planlagt, men at vi må vente på rapporten som er ventet ca midt i november.

For å være forberedt på alle scenarioer så hadde vi i helgen et møte mellom RTJ II, Bruce Charlton (sjefdesigner på RTJ II), Christian Lundin og klubben. På møtet så vi på ulike alternativ for driving range, hull 9 og 18 basert på de ulike scenarioene vi ser for oss etter de geologiske undersøkelsene. Vi har nå 2-3 forskjellige alternativ slik at bygging kan fortsette uansett hva rapporten fra geologene sier. Alle løsningene er gode og det blir spektakulær avslutning på både front og back nine. Vi vil informere dere om eventuelle forandringer så fort vi har rapporten klar.

Skulle noen ha spørsmål om byggingen eller fremdriften så er det bare å ta kontakt så skal vi svare så godt vi kan.

Vi ønsker dere fortsatt en god golf høst.

Vennlig hilsen

Tore Waagø

Daglig leder

+47 97 77 49 96


Banen 2019

 • Sesongen vil starte med ny drivingrange som står klar i mai 2019.
 • Kunstgress på range skal limes i slutten av april 2019.
 • Alle nye hull er ferdig bygget, skal gros inn i 2019 sesongen
 • Vi vil tilstrebe å åpne hullene så fort det er forsvarlig. Er vi heldig med været kan det være mulig å spille hullene høsten 2019
 • Mens vi venter vil vi lage provisoriske hull (med skikkelige greener) slik at vi prøver å ha 18 hull i spill så mye som mulig.
 • Banen vil ha en provisorisk slope
 • Medlemsturneringer og spill vil gå som vanlig
 • Kvaliteten skal beholdes på et høyt nivå, men vi vil ikke legge ekstra ressurser på hull og greener som blir borte.
 • Greengress vil bli flyttet fra greener som blir borte.


Ny drivingrange og treningsfasiliteter

 • Ny drivingrange bygges i nærheten av dagens klubbhus
 • Utslaget vil være i nærheten av «Canonhuset» og gå på skrå over hull 18, 10 og 9
 • Drivingrangen vil bli bygget ned i bakken slik at det er sikkerhetsmessig forsvarlig, og det er god utsikt når man sitter på terrassen på klubbhuset eller på hotellet
 • Drivingrangen vil ha 70 utslagssteder, både i kunstgress og som greestee. Det bygges i to etasjer og vi vil installere varmelamper slik at sesongen kan utvides til 10-12 mnd.
 • Hele rangen vil være i kunstgress med 5 kunstgressgreener fra 50 til 200 meter som mål for spillerne
 • Custom Fitting vil være i tilknytning til rangen i nye lokaler
 • Lengden vil bli ca 320 meter og bredden ca 100 meter
 • Puttinggreen flyttes til dagens green på hull 9.
 • De to hullene bak dagens range oppgraderes og bevares for «members only»
 • Noen treningsfasiliteter i forbindelse med hotellet også.
 • Kanskje andre elementer (tennis), ikke bestemt ennå.


 

Oppgradering og ombygging bane – Norges #1

 • Miklagard er i dag Norges beste bane
 • En bane må imidlertid utvikles og gjøres mer moderne. I tillegg vil morgendagens anlegg være mer kompakte enn dagens Miklagard.
 • En moderne bane vil si en bane tilpasset alle spillere, med mer spektakulære hull og flere spillemuligheter. Golf skal være gøy å spille.
 • Miklagard vil bli styrket både strategisk og estetisk.
 • Kvaliteten på spilleflatene vil bli bedre ved «sand capping», ny drenering (etter de beste moderne prinsipper), ny shaping og redesign av greener slik at de er tilpasset norske forhold. I tillegg vil det klargjøres for ytterligere veier etc som vi behøver fremover.
 • Vi skaper en bane for «vanlige» golfere, men også en bane som gir flere muligheter som turneringsbane. De siste fire hullene vil utgjøre en meget god avslutning på banen.
 • Banen og anlegget blir mer kompakt med mindre avstand mellom hullene og mindre avstand mellom treningsfasiliteter og banen/klubbhuset.
 • Ved å designe flere vanningsdammer, og åpne eksisterende dammer vil vannkvaliteten øke, noe som hjelper for overvintring og gjennom varme perioder på sommeren.

Nøkkeltall 

 • Over 16000 tonn sand skal brukes til «sand capping» av fairwayer
 • Ca 30 km drenering legges ned på de nye hullene
 • Vanningsanlegg oppgraderes til et av Europas beste anlegg.
 • Mer enn 500 meter sviller legges ned på de nye hullene
 • Totale kostnader er på over 30 millioner.
 • Drivingrange blir i kunstgress, mål er 10-12 mnd sesong
 • Banen blir noe kortere, men vesentlig mer spektakulær med mer vann i spill
 • Treningsanlegg blir oppgradert
 • Hotell blir 302 + 200 rom
 • Ferdigstilles i 2020, en god tilvekst for Miklagard
 • Flere ekstra aktiviteter som tennis, paddel tennis etc.

Planlagte hullendringer:

 • hull 1,9, 12,15,17 og 18


Løpende endringsinformasjon

Mandag 1.oktober

Vi minner om at banen fra og med i dag kun er åpen med hull 1-9 grunnet ombyggingsarbeid. Vi anbefaler at du booker to starttider i GolfBox hvis du ønsker å spille 18 hull. Drivingrangen er også stengt fra og med i dag.

Fredag 21.september

Hei alle sammen, forhåpentligvis nyter dere de gode forholdene på banen om dagen. Som tidligere annonsert skal vi prøve å komme med hyppige nyhetsoppdateringer om banen og alt det som skjer i forbindelse med baneombygging og hotellbygging.

18 hull også i 2019

Vi har, etter meget nøye baneplanlegging, lagt opp til en 18-hullsbane også i 2019. Banen vil bli kortere enn i dag, og ha noen provisoriske hull som plasseres mellom dagens hull. Lengden vil bli kortere enn i dag – mest sannsynlig en par 69 på ca 5200 meter fra dagens tee 59. Greenene vil holde tilsvarende kvalitet som de gjør i dag, men det vil bli nødvendig med litt annet vedlikehold da de provisoriske hullene ikke vil ha vanningsanlegg. Det vil uansett bli en “morsom” og god spilleopplevelse, og det vil være mulig å spille handicaptellende runder.

Dette betyr også at alle klubbaktiviteter vil opprettholdes slik som i dag. Det er viktig for oss å tilby dette for å holde klubben «levende» i ombyggingsåret.

Spill på andre baner

I tillegg til å tilby spill på egen bane jobber vi nå med andre baner, og ser hvilke avtaler vi kan få til for egne medlemmer. Vi vil ikke ha dette klart før litt senere i høst, men håper og tror vi skal finne attraktive muligheter for våre medlemmer. Vi jobber med baner både i nærområdet og litt lenger unna. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette etter hvert.

Rangen i 2019  

Rangen på Miklagard vil bli et fantastisk konsept, og forhåpentligvis bidra til at medlemmer trener enda mer enn tidligere. Målet er å åpne rangen midt i mai 2019. Rangen vil reserveres til aksjonærmedlemmer og partnere av Miklagard. Vi mener at de nevnte skal ha eksklusiv førsterett til bruken av denne i 2019.

Baneombygging – status

Ombyggingen ligger faktisk litt foran skjemaet, og vår entreprenør jobber lange dager for å skaffe seg et forsprang til de månedene som vanligvis har mye regn. Hull 12 og 15 ser man konturene av, og vi har startet en hel del arbeider på hull 17 og 18 samt dammen mellom hull 9 og 18. I oktober begynner vi på hull 1, 9 og drivingrangen  –  dette er det virkelig store arbeidet som skal gjøres før vinteren.

Konturer av nye H18 fra tee

Hotellutbygging

Bygging av hotellet begynner primo oktober. Frem til da jobber de med klargjøring og bygging av vei. Noe ulemper har det vært for oss, men alt i alt så har de tatt store hensyn til vår drift, og det ser ut til at vi ikke har opplevd alt for mange problemer. Hotellet har presentert sine første tanker til Miklagard, og vi kan bare si at våre medlemmer kan glede seg. Dette hotellet vil definitivt skape et bedre tilbud på Miklagard for medlemmer og partnere. Vi kommer til å sende ut planene så fort det er klart.

9 hull fra 1 oktober

Som vi nevnte i siste nyhetsbrev vil det bli åpent 9 hull fra 1.oktober og i ca. to uker fremover. Hullene som spilles er 1-9. Banen vil kun bli åpen for medlemmer og partnere, og alle kan bestille/bruke biler gratis. Det vil selvfølgelig også være fullt mulig å gå banen. Skal du spille 18 hull booker du to runder i golfbox. Booking av runder på 9 hull vil ikke starte før fredag 28.09


Onsdag 29.august

I dag stenger vi  hull 15 for sesongen. Fra d.d. spilles hull 19 etter hull 13. ( par 3 hull plassert bak h13). Etter hull 14 følger du skiltingen til hull 16. Banen er fremdeles handicaptellende.

Tirsdag 28.august

Chipping/bunkergreen i front av klubbhuset stenges da det overføres greengress til hull 19 som straks åpner for spill. Det er nå tillatt å chippe på hovedgreenen ved hull 1.

Mandag 27.august

Entreprenøren som skal utføre ombyggingen av Miklagard er på plass, og allerede fra denne uken vil medlemmene se at arbeidet starter. Vi er fortsatt litt usikre på hvilken dag arbeidet på selve banen begynner, men vi vil holde dere oppdatert. Det kommer litt an på hvor lang tid det tar å sette opp systemer for bo, helse, miljø og sikkerhet godkjennelse fra skatte og merverdiregisteret.

Det første arbeidet som vil starte er ombyggingen av hull 15 og det nye par tre hullet mellom dagens hull 12 og 13. Dette medfører at dagens hull 15 vil stenge så fort arbeidet starter. Vi vil da sette hull 19 i spill, slik at banen fortsatt er 18 hull og er hcp tellende.

Vi kommer til å ta en del gress fra chipping greenen utenfor klubbhuset for å erstatte noe på hull 19, og det vil si at denne vil stenge for året.

Så fort dette skjer vil vi åpne opp for chipping på dagens puttinggreen.

 

Dette vil være det eneste inngrepet på banen før stenging 1 oktober. Vi håper at det ikke skaper for mye ulemper for medlemmer og gjester.

Miklagard Golf

Tore Waagø

Les mer
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email