Nyheter

Dressing av fairways

Av: Elias Bertheussen  |  Publisert: 21. september 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

På torsdag gjennomførte vi årets andre dressing (sanding) av våre fairways. Men hvorfor gjør vi dette arbeidet?

Dressing er viktig vedlikeholdsarbeid for at vi skal få bedre spilleflater på både kort og lang sikt.  Greenene sandes som mange vet flere ganger per sesong, men det er også viktig å gi fairwayene denne behandlingen, selv om det åpenbart er et større, mer krevende arbeid. Dette har ikke blitt prioritert på Miklagard siden 2016, men som en del av de langsiktige investeringene vi har planlagt på vårt anlegg i tiden fremover sto dette høyt på listen til oss og Duncan.

Ved å tilføre mer sand i jorden vil det gi bedre drenering av vann, bedre vekstforhold for gresset, men også bedre, mer ønskelig respons i gresset når vi slår et golfslag. De første dagene før sanden trekker ned i jorden vil det dog gi noe redusert spilleopplevelse.  Dette regner vi med de fleset har forståelse for, men de få dagene det er snakk om før vi er back in business, vil vi tilby redusert greenfee med 200 kr.

Vi er stolte over hvordan banen har stått fram den siste tiden tross av vi snart er inne i oktober måned, men vi planlegger å holde gode spilleforhold på banen vår så lenge været tillater det og det er forsvarlig med tanke på fremtiden.

Team Miklagard