Nyheter

Banestatus 20.juli

Av: Elisa  |  Publisert: 20. juli 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Håper dere alle nyter sommeren. Siden vi er midtveis i sesongen, tror jeg det er en god idé å ta en liten refleksjon over status for banen.

Greener
Generelt i god stand. Daglig oppnår vi hastigheter på 10+ på stimp-måleren uten å stresse gresset. Dette er veldig positivt og målet er å prøve å holde greenene så konsistente fra dag til dag som mulig. Åpenbart ting som f.eks. været og alt vedlikehold vi gjør vil påvirke dett. Eventuelle forstyrrelser vil vi prøve å holde på et minimum. Vi har noen få små skader, vi fortsetter å gå rundt og så disse områdene for hånd, omtrent hver 10. dag.

Fairwayer
Disse kan deles inn i 2 kategorier, gamle og nye.
De gamle fairwayene er generelt ok. Vi har gjort 1 påføring av ugressmiddel for å prøve å fjerne ugresset som var til stede. Dette har vært ganske vellykket, men en oppfølgingsapplikasjon bør gjøres når forholdene tillater det.
De nye fairwayene er bak de gamle fairwayene i forhold. De nye fairwayene er konstruert på sand og oppfører seg helt annerledes enn de gamle som er bygget på leire. De nye fairwayene er fortsatt i de senere stadiene av å vokse inn. Jeg laget en beslutning om å slutte å klippe 1 og 18 med fairwayklippere og i stedet bruke en rotorklipper. Vi klipper også disse to fairwayene på 19 mm, de andre er på 13mm. Planen fremover med 1 og 18 vil være å gi dem nok en runde med gjødsel samt å så de svakere områdene, Disse to fairwayene har blitt sådd på nytt to ganger, dette vil bli gjort igjen, men vi vil kun fokusere på de svakere områdene.

Tee
Generelt ok. Vi vil åpne de 2 nye teene på det første hullet denne eller tidlig neste uke. Vi fortsetter å divote teene omtrent 3-4 ganger i uken.

Bunkere
Riktignok sliter vi med å gi dere de bunkerne vi gjerne vil presentere. Vi har gresset under kontroll og holder det generelt ganske ryddig, men kjemper en konstant kamp med ugress, spesielt i de gamle bunkerne. Vår største utfordring er sand dybder. Dette betyr at vi har for mye sand i noen områder og ikke nok i andre. Vi har startet en prosess for å korrigere dette, men prosessen er treg. For eksempel brukte 4 mann ca. 4 timer hver for å korrigere to bunkere på hull 2. Vi har rett og slett ikke ressurser til å dedikere halvparten av staben hele dagen i flere uker til dette, men vi vil fortsette å gjøre vårt beste.

Rough
Klippet rough er generelt ok. På de nye hullene er roughen litt tynne. Disse skal vi gjødsle når vi tar fairwayene. Den lange roughen har mye ugress. Vi ønsker å få en entreprenør inn for å sprøyte disse områdene da vi ikke har riktig maskineri til å gjøre det.

Klippehøyder gress:
Greener 3.5mm
Fairway 13mm
Tee og approach 10mm
Rough 50mm