Nyheter

Partnerinformasjon til våre medlemmer

Hvordan blir egentlig en synsfeil korrigert ved hjelp av øyelaser?

– og hvis man har fått alderssyn og må bruke lesebriller/ progressive briller, kan jeg slippe briller/ linser for det også ?

 

Laserbehandling

Jo, det øyelaseren gjør, er å omforme hornhinnen slik at dens lysbrytende evne blir korrekt. Ved nærsynthet gjør man hornhinnens lysbrytende evne svakere, hvilket oppnås gjennom å skape en mindre buet form slik at lysstrålene som kommer inn i øyet brytes på netthinnen i stedet for foran netthinnen. Ved langsynthet må man forsterke hornhinnens lysbrytende evne, hvilket gjøres ved å skape en mer bøyd form på hornhinnen slik at lysstrålen her også brytes på netthinnen i stedet for bak netthinnen. Skjeve hornhinner korrigeres ved at øyelaseren gir hornhinnen en jevnere krumning.

 

Alderssyn -Linsebytte (RLE) for å slippe lesebriller/ progressive brille

Fra 45 års alderen, trenger mange bruke lesebriller fordi man har utviklet alderssyn, eller presbyopi som det heter på fagspråket. Et linsebytte (RLE) resulterer i at man slipper lesebriller, samtidig som det løser andre synsfeil man skulle ha. Den som har gjort et linsebytte, slipper risikoen for grå stær i fremtiden.

En linsebytteoperasjon (RLE) er et relativt ukomplisert og raskt inngrep. Det tar kun rundt 15 minutter per øye. Men siden øyet er organisk materiale, kan man ikke helt forutse eksakt hvordan synet blir etter operasjonen, og man må være forberedt på at det kan ta noe tid før synsskjerpen er stabil og hva vi definerer som på plass slik den skal være. De aller fleste ser fint allerede dagen etter operasjonen. Man kan allerede da gå på jobben, kjøre bil og gjøre alt annet som man vanligvis gjør.

Våre kundeundersøkelser viser at over 98% av alle som har gjort et linsebytte, er helt fornøyd rundt ett år etter linsebyttet og opplever da at de ser så godt som de har forventet.

 

Har du spørsmål om hva Memira kan tilby deg – kontakt Ellen Schou Haagensen  – Mobil +47 45224778

Memira.no

Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Vi i Miklagard Golf bruker cookies og samler inn data i henhold til Personvernpolicy for å kunne sikre den beste brukeropplevelsen og tilbudet. Vi bruker også cookies for at du skal få en relevant annonsering på sosiale medier. Blokkerer du cookies risikerer du at hjemmesiden ikke leverer optimalt og at du ikke får annonser fra oss på sosiale medier. Dersom du vil ha mer informasjon klikk på personvern. Godtar du at vi brukes cookies og samler inn data, klikk på “Ja, jeg godtar”.