Nyheter

Banestatus fra Duncan

Av: Andreas Thorp  |  Publisert: 9. mars 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Course Manager Duncan Bruce med en oppdatering fra golfbanen.

Baneoppdattering

Kjære medlemmer,

Det har vært noen produktive uker siden forrige oppdatering, vi har nesten ryddet greenene for is. Det er kun noen små flekker igjen på hull 9,12 og 17, disse er veldig små nå, og vi vil hjelpe disse områdene hvis været tillater det.

Prosessen med å rydde is fra greenene er å først måke bort snøen og deretter bruke kull når temperaturene er høyere, kullet har ingen kjemiske egenskaper, det er fargen som hjelper, det svarte kullet tiltrekker seg solen, varmer opp kull partikkelen og svekker isen. Vi bruker kull fordi det er ufarlig for gresset og klippemaskineriet om våren, vi har også manuelt hjulpet noen områder med å rydde ved å skyve isen og sørge for at vannet kan slippe ut, tirsdag og onsdag hjalp virkelig denne uken hvor vi hadde opp mot 10 varmegrader på ettermiddagen.

Det er for øyeblikket for tidlig å si noe om forholdene, og vi er ikke frie fra vinteren ennå. Vi vil fortsette å overvåke greenene og handle på de nødvendige måter for å hjelpe dem, vi får levert nye green-duker fra Canada i disse dager, disse dukene vil hovedsakelig brukes som beskyttelse i kalde/vindfulle perioder, dukene vil bli brukt forsiktig. Er det + 10 grader ute, vil være rundt + 20 grader under dukene. + 20 under om dagen og - 5 om natten vil ikke være en fordel for gresset.

Når været begynner å bli bedre igjen som det gjorde tidligere denne uken vil vi starte spredningen av sand på fairwayer og eventuelle utslagssteder som krever det. Sand fungerer på samme måte som kull, vi vil ikke starte dette før vi mister den kraftige nattefrosten, hvis vi skulle spre i dag det ville bare smelte litt mellom klokken 14:00-17:00, så fryser det igjen og vi ville ha liten eller ingen effekt av sanden.

Vi kommer snart tilbake med en ny oppdatering.

God helg!

Hilsen
Duncan & Team